Verslag Fotografiereis Cuba 2022
Fotografie blog · 09. november 2022
Het was enorm spannend maar de stap moest ik gewoonweg nemen. Ik zou weer teruggaan, na drie volle jaren, naar Cuba. De fotografiereis die al in 2020 gepland stond en die ik daarna nog 2x opnieuw had ingepland, stond nu echt op het punt door te gaan. Het bleef spannend om een vliegticket te boeken voor oktober. Het najaar en wellicht de periode voor een nieuwe corona variant waarbij de reis wederom in het water zou kunnen vallen. Alle deelnemers waren inmiddels in het bezit van hun ticket.

Maak foto's als een fotograaf
Fotografie blog · 29. april 2021
U heeft een camera gekocht en wil graag mooie foto's te maken. Wist u dat de meeste mensen niet verder komen dan de autostand van de camera? Weliswaar maakt u regelmatig mooie kiekjes maar het blijft een gok hoe uw foto's worden en dit terwijl u zelf de regie in handen kunt hebben door de camera en haar instellingen te leren kennen en echt tot de fotografie toe te treden.

Fotografie blog · 05. oktober 2020
Straatfotografie, dat is voor veel fotografen het summum om eens helemaal met de stad, de omgeving en de mensen bezig te zijn. Met je camera de straat op is ontspannend en het geeft je veel inzichten over wie er in een stad rondlopen, wat mensen doen en wat jou bezighoudt. Als je goed kijkt zie je dingen en die zijn soms zo leuk en verbazingwekkend dat je eigenlijk niet meer kan stoppen omdat elk moment opeens heel erg fotogeniek lijkt!

Fotografie blog · 28. april 2020
Ik weet dat naar een café, restaurant, musea of iets anders helemaal niet meer in de planning kan maar ik heb mijn tijd nu gebruikt om, voornamelijk, de natuur weer eens te betreden. Nee ik ben niet iemand die met honderden tegelijk naar het strand gaat of het park in. Ik ga op stap met het idee, als het te druk is ga ik ergens anders naartoe. En gek genoeg is dat tot op heden helemaal niet nodig gebleken.

Fotografie blog · 17. maart 2020
We leven momenteel in een wereld met veel angst en onzekerheden. Opeens zit je thuis, je hoeft niet te werken, niet te leren, geen les te geven, je hoeft eigenlijk helemaal niets. En erger, je kunt bijna helemaal niets. Door het huidige coronavirus, ook wel COVID-19 genaamd, is alles dat je zou kunnen doen dicht of afgelast. Daar zit je dan met zeeën van tijd en niets dat je kunt doen. Ik heb wat tips voor de beginnende en de gevorderde fotograaf.

reizen · 09. maart 2020
Viñales is een stad in het westen van Cuba in de prachtige pinar del Rio regio. Deze regio staat bekend om haar tabaksplantages en de fantastische natuur. De hoofdstraatvan Vinales is bekleed met kleurrijke houten huizen uit het koloniale tijdperk, waaronder het Stedelijk Museum, dat de geschiedenis van de regio laat zien. Orchideeën en palen vullen de uitgestrekte botanische tuinen van Casa de Caridad. Viñales dient als een toegangspoort tot de bergen van Sierra de los Organos .

reizen · 22. februari 2020
LEKKER UITWAAIEN OP TEXEL Het eiland heeft veel te bieden, de mooie stranden, de mooie vergezichten, de leuke dorpjes en stadjes zoals Den Burg, een mooie authentieke stad waar je ook nog even leuk kan shoppen zoals voor souvenirs :) en geschiedenis. Ik was al eens op Texel geweest en het dorp "Oude Schild" is denk ik wel een die velen tot de verbeelding spreekt. Je kunt vanaf hier een boot nemen om de wadden te bezoeken, op zoek te gaan naar zeehonden of gewoon een lekker bakje koffie o

Fotografie blog · 09. februari 2020
Persoonlijk vind ik avondfotografie wel een van de leukste dingen om te doen met je camera. Om een mooie avondfoto te maken ben je ECHT met alle instellingen bezig en heb je ook daadwerkelijk de belichtingsdriehoek nodig. Ik ga, gedurende de wintermaanden, eenmaal per maand met een groep de stad Amsterdam in om de kneepjes van het avond fotograferen onder de knie te krijgen. Je hebt twee soorten avondfotografie: Dynamisch Statisch

reizen · 02. februari 2020
Tijdens mijn jarenlange reizen als reisfotograaf heb ik meerdere momenten de goedkoopste tickets kunnen vinden. Maar ook kan ik je vertellen hoe je een vliegtuigmaatschappij te slim af kan zijn. Om niet het volle tarief te betalen, maar wel je verantwoordelijkheid te nemen voor het milieu (ik zou je aanraden om een compensatie te betalen voor je vlieguren) wil ik je op een aantal zaken wijzen.

reizen · 21. november 2019
Een tweede jaar op een rij besloot ik mijn passie voor Havana, Cuba te delen met fotografen. Ik organiseerde wederom een fotografiereis naar Cuba! Struinen door de straten van Havana levert je ongewoon veel kleurrijke en mooie foto's op!

Meer weergeven