Fotoreis Havana, Cuba 17- 24 april 2021 - €799

8-daagse fotografie reis naar de parel voor fotografen!

Voor het derde jaar op rij organiseren wij weer een fotografie reis naar Cuba.
13 jaar reizen naar Cuba en met name Havana, je kunt wel zeggen dat Fotograaf Minou de stad behoorlijk goed kent en dat het voor fotografen op Cuba een waar mekka is.
Daarom organiseert Fotocursus Nederland weer een fotoreis naar dit fantastische fotogenieke land en met name de stad Havana en het prachtige natuurgebied "Vinales".
Leren en genieten is het motto!

Struinen door de straten van Havana

Straatfotografie, portret, Urbex of kleurrijk , Havana heeft het allemaal!

We beginnen de reis met een gids die je alles zal vertellen over het oude Havana, vervolgens gaat de reis van start.
Tijdens de reis gaan we werken met opdrachten, iedere dag krijg je een opdracht om een bepaald onderwerp te fotograferen. De focus zal niet alleen op techniek liggen maar vooral op compositie en perspectief. We gaan de stad met andere ogen bekijken. Natuurlijk is de stad nieuw en zie je alleen maar fotogenieke momenten, en die moet je vooral niet aan je voorbij laten gaan, maar... de opdracht is leidend.

Aan het einde van iedere dag zullen we de opdrachten gaan bekijken en bespreken. 

 

Voor wie?
Voornamelijk voor semi-gevorderden en gevorderde fotografen.

 

Wat moet je weten?

 • Je bent bekend met jouw camera
 • Je weet wat diafragma, sluitertijd, witbalans en iso waardes zijn
 • Bent bekend met de regel van derden

Inbegrepen:

 • Accommodatie 7 nachten (Havana & Vinales)  inclusief ontbijt
 • Taxi van en naar het vliegveld
 • Welkom snack en drankje
 • Fiets excursie met gids door Havana
 • 2 dagen Vinales ( Pinar del Rio Tabak regio)
 • Paardrijtocht Vinales
 • Visum voor Cuba
 • Divers transport (old timer, Bicitaxi, Cocotaxi) in Havana
 • Full time begeleiding door uw fotograaf

Niet inbegrepen:

Vliegticket  (wij kunnen ook uw ticket verzorgen) 

Reis en Covid-19

Op dit moment is de datum in april opgesteld naar aanleiding van de uitbraak van COVID-19. Bij het boeken van de reis vraagt Fotocursus Nederland alleen een aanbetaling van €100 en als de datum definitief staat dan wordt u gevraagd het restant te betalen.
Wanneer de reis in april niet door kan gaan zal er in overleg met de gasten een passende nieuwe datum worden geprikt.

Download
Download hier de veelgestelde vragen over de reis naar Cuba
Wanneer u de veelgestelde vragen over de fotografiereis naar Cuba nog eens rustig wil na wil lezen kunt u hem hier in PDF formaat downloaden
Veelgestelde vragen fotografiereis Cuba.
Adobe Acrobat document 386.8 KB

Reisprogramma

Dag 1: Amsterdam - Havana
Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Havana. Bij aankomst op Cuba wordt u verwelkomd door de fotograaf. Na incheck is de rest van de avond ter vrije besteding. Bienvenidos a La Habana!

 

Overnachting: u verblijft zeven nachten in een 2-persoonskamer in een bed & breakfast op basis van logies en ontbijt.

 

Dag 2: Stadstour Havana met de fiets
U gaat rondtoeren op de fiets in Havana!  Eerst rijdt u door het oude en nieuwere gedeelte van Havana.  Tijdens de excursie heeft u voldoende mogelijkheden om  de mooiste momenten vast te leggen. Na de excursie wandelt u zelf terug naar het hotel en is de middag ter vrije besteding. Tip: Wij hebben een tweetal goede restaurants voor u ontdekt. Beide restaurants liggen niet ver van uw hotel. Restaurant Imprenta is een goede keuze! Wilt u liever eten in een Paladar? Dan kunnen wij van harte Paladar Los Mercaderes aanbevelen. 

Dag 3 en 4: Vinales

Na het ontbijt vertrekken wij naar de Viñales , Het dorpje  ligt op ongeveer 3 uur rijden van Havana en ligt in de regio "Pinar del Rio". Deze regio staat bekend om haar tabaksplantages. Het natuurgebied, van circa 25.000 hectare, is door UNESCO uitgeroepen tot biosfeerreservaat. De bijnaam van dit gebied is ‘Regenboog van Cuba’, door de enorme hoeveelheid regen die hier valt. Laat u hierdoor niet afschrikken! Juist de hoeveelheid regen zorgt ervoor dat hier orchideeën en andere planten volop kunnen groeien en bloeien. In de orchideeëntuin treft u maar liefst 700 verschillende soorten aan, waarvan het grootste gedeelte bloeit tussen december en maart. Verder ziet u in dit gebied veel verschillende soorten vogels, reptielen en amfibieën. 

Hier zullen we een vier uur durende rit ter paard ondernemen. We stoppen onderweg bij een tabaksplantage en krijgt u inzicht in het draaien van een sigaar, waar u misschien ook uw eerste sigaar zal uitproberen (gedrenkt in honing) en u de zalig lokale rum zult proeven. 
Meer informatie over Vinales vindt u hier >> Vinales <<

 

Dag 5 : Vrije dag

Vrije dag te besteding. En geloof het of niet, u bent er aan toe!
Geniet van de wirwar van straatjes onderbroken door pleintjes waar het goed toeven is. U kan net zo goed door een prachtige oldtimer ingehaald worden als door een paard en wagen. Overal klinkt de salsa die voor een vrolijke noot zorgt. 

Vanaf Parc Central kunt u met de bus naar het strand. Binnen 20 minuten geniet u van de helder blauwe zee en het parelwitte strand onder het genot van een cocktail uit een kokosnoot!

Bij voldoende animo kunnen wij de avond doorbrengen in een casa de la Musica en genieten van een van de vele populaire bands van Cuba.

Dag 6: Cemetario de Colon

Vandaag gaan wij naar een van de grootste begraafplaatsen van Latijns-Amerika, Cemetario de Colon (Negropollis de Cristobal Colon). Deze begraafplaats staat bekend  om haar mooie monumenten. Hier zullen wij samen met een gids de mooite graven bezoeken en krijgt u achtergrond informatie over deze bijzondere graven.

 

Dag 7: Havana, Havana, Havana

Uw laatste volle dag in deze prachtig kleurrijke stad. We gaan wandelen door het centrum van Havana en nemen we een deel van de 8 kilometer lange boulevard, de Malecon mee. Tijdens de wandeling zullen we de straten en de mensen van Havana fotograferen. 


dag 8: Havana - Amsterdam
De ochtend is ter vrije besteding. Op deze dag kunt u nog de laatste souvenirs voor thuis inslaan en afhankelijk van uw vluchtschema wordt u in de middag bij uw casa opgehaald voor de transfer naar de luchthaven. Bij aankomst checkt u in voor uw vlucht naar Amsterdam waar u de volgende dag aan zult komen.

 

*** Wijzigingen in het programma zijn onder voorbehoud ***

Download
Download het programma Fotografiereis Havana & Trinidad, Cuba
Wanneer u op uw gemak het programma wil nalezen, dan kunt u hier de gehele fotografiereis in PDF downloaden.
Fotografiereis Havana & Trinidad, Cuba.p
Adobe Acrobat document 755.6 KB

Fotograferen in Havana

Deze kleurrijke stad biedt het summum van de fotografie!
De stad biedt, u naast de welbekende old-timers,  ook een goede mogelijkheid om uw portretfotografie, straatfotografie en reportages tot een succesvolle missie te brengen.

Tijdens deze reis zal Minou, naast de begeleiding, u ook alle ins- en outs van deze stad laten zien en via opdrachten de dag voor u kaderen. Aan het einde van iedere zullen we bij elkaar komen om de opdrachten te bekijken en van elkaar te leren. Een hoop bewondering zal de revue passeren, daar het bijna onmogelijk is om hier geen mooie foto te maken.

 

 

Fotoreis Havana, Cuba
Fotograferen in Havana een ultieme ervaring

Deelnemer fotoreis Cuba in Old Timer
Vind uw vliegticket naar Cuba

Vliegtickets Havana

 Omdat de groepsgrootte van tevoren niet aan te duiden is, is het niet mogelijk om een groepsticket aan te bieden. Fotocursus Nederland houdt dagelijks de prijzen naar Cuba in de gaten en kan u helpen een zo goedkoop mogelijke vlucht voor u te vinden. Vraag er naar bij uw boeking!

Hou vooral deze websites in de gaten:

Wereld deal weken KLM www.klm.com/WereldDealWeken‎

Ticketspy https://ticketspy.nl/

 

Tui België https://www.tui.be/nl en Tui Nederland: https://www.tui.nl/vliegtickets/
Tui vliegt op Varadero ongeveer een uur van Havana en heel gemakkelijk te bereiken met de bus (Viazul: https://www.viazul.com/index.php)


Uw verblijf

U verblijft in een casa particular (bed & breakfast) in het oude Havana vieja, dit is een deel van Havana dat op de wereld  erfgoedlijst van Unesco staat. De accommodatie voorziet u iedere dag van een heerlijk ontbijt dat op traditionele wijze met veel fruit wordt klaargemaakt.
Hier vindt u ook restaurants, bars, een boekenmarktje en nog veel meer. 
Dicht bij uw accommodatie bevindt zich ook de winkelstraat Obispo. Nu kunt u deze absoluut niet vergelijken met een winkelstraat zoals wij deze in Nederland kennen, maar desalniettemin is het de moeite van een bezoek waard, al is het alleen al om naar de Cubanen te kijken die geduldig in de rij wachten om iets bij een winkel te bemachtigen.

Gebouwen in het oude Cuba
Wij verzorgen de beste accommodaties in Cuba

Boek nu uw fotoreis naar Cuba
Old timer in de straten van Havana

fotoreis Havana boeken

De reis start van zaterdag tot zaterdag en is voor maximaal 10 personen. U bent altijd in de gelegenheid uw reis te verlengen.

Inschrijven doet u door middel van het onderstaande formulier waarna u een bevestiging krijgt en u verzekerd bent van een plekje op de reis.

Of neem contact op voor meer informatie.