Fotoreis Havana, Cuba 2020 (datum binnenkort online)

13 jaar reizen naar Cuba en met name Havana, je kunt wel zeggen dat ik de stad behoorlijk goed ken en dat het voor fotografen een mekka is.
Daarom organiseer ik in oktober 2019 weer een fotografiereis naar dit fantastische fotogenieke land en met name de stad Havana.
Leren en genieten is het motto!

Struinen door de straten van Havana

Straatfotografie, portret, Urbex of kleurrijk , Havana heeft het allemaal!

We beginnen de reis met een gids die je alles zal vertellen over het oude Havana, vervolgens gaat de reis van start.
Tijdens de reis gaan we werken met opdrachten, iedere dag krijg je een opdracht om een bepaald onderwerp te fotograferen. De focus zal niet alleen op techniek liggen maar vooral op compositie en perspectief. We gaan de stad met andere ogen bekijken. Natuurlijk is de stad nieuw en zie je alleen maar fotogenieke momenten, en die moet je vooral niet aan je voorbij laten gaan, maar... de opdracht is leidend.

Aan het einde van iedere dag zullen we de opdrachten gaan bekijken en bespreken. 

 

Voor wie?
Voornamelijk voor semi-gevorderden en gevorderde fotografen.

 

Wat moet je weten?

 • Je bent bekend met jouw camera, je weet precies hoe deze werkt en waar de knoppen voor dienen
 • Je weet wat diafragma, sluitertijd, witbalans en iso waardes zijn
 • Bent bekend met de regel van derden

Inbegrepen:

 • Accommodatie 7 nachten inclusief ontbijt
 • Informatiebijeenkomst met daarin alles dat je moet weten over Havana en de reis
 • Welkom snack en drankje
 • Excursie door Havana met een old-timer tour
 • Fiets excursie met gids door Havana
 • Dag excursie Las Terrazas
 • Bezoek aan een casa de la musica
 • Full time begeleiding door uw fotograaf 
 • Visum voor Cuba

Niet inbegrepen:

Vliegticket  (wij kunnen ook uw ticket verzorgen) 

 

 

 

 

Reisprogramma

dag 1: Amsterdam - Havana
Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Havana. Bij aankomst op Cuba wordt u verwelkomd door een lokale vertegenwoordiger. Hij verzorgt de transfer naar uw accommodatie in Havana. Na incheck is de rest van de avond ter vrije besteding. Bienvenidos a La Habana! Overnachting: u verblijft zeven nachten in een 2-persoonskamer in Casa Kolonial 1715 op basis van logies en ontbijt.

 

dag 2: Stadstour Havana in een oldtimer
Na het ontbijt wordt u rond 10.00 uur bij uw casa opgehaald door uw privéchauffeur/gids voor een rit door Havana: u gaat rondtoeren in oldtimer uit de jaren vijftig. Eerst rijdt u door het oude en nieuwere gedeelte van Havana. U ziet het ‘Palacio Presidencial’, het voormalige domicilie van de president, Parque Central Capitolio Nacional, de beroemde drink- en eetgelegenheid El Floridita, Plaza de la Revolución en de imponerende ‘Colon’ begraafplaats, Miramar. U rijdt door de historische stadskern La Habana Vieja en bezoekt hier onder andere Plaza de San Francisco de Asis, Plaza Vieja, Plaza de Armas en de Plaza Catedral. Tijdens de excursie heeft u voldoende mogelijkheden om vanuit de oldtimer de mooiste momenten vast te leggen. Na de excursie wandelt u zelf terug naar het hotel en is de middag ter vrije besteding. Tip: Wij hebben een tweetal goede restaurants voor u ontdekt. Beide restaurants liggen niet ver van uw hotel. Restaurant Imprenta is een goede keuze! Wilt u liever eten in een Paladar? Dan kunnen wij van harte Paladar Los Mercaderes aanbevelen. 


dag 3 : De straten van Havana

Vandaag gaan we op pad om de straten en de mensen van Havana te fotograferen!

Havana is een heerlijke stad waar het straatbeeld nog steeds getuigd van een roerige geschiedenis. Havana is Cuba op zijn best: levendige kleuren, mooie koloniale gebouwen en een ongedwongen levensstijl. Sinds de oude binnenstad wordt gerestaureerd, komt het roemrijke verleden steeds meer bovendrijven. Havana is zonder twijfel de meest levendige stad van het eiland. De mensen leven er op straat en in elk café klinkt traditionele Cubaanse muziek. Op elke straathoek van Havana vindt u de mooiste fotomomenten. U ziet de lokale bevolking, oude oldtimers en de mooiste gebouwen. 

 

dag 4: Fietstocht Havana
Vandaag gaat u samen met een Engelssprekende gids Havana verder verkennen. Uiteraard heeft u alle gelegenheid om onderweg te stoppen om mooie plaatjes te schieten.

  

dag 5: Vrije dag
Vrije dag te besteding. Geniet van de wirwar van straatjes onderbroken door pleintjes waar het goed toeven is. U kan net zo goed door een prachtige oldtimer ingehaald worden als door een paard en wagen. Overal klinkt de salsa die voor een vrolijke noot zorgt


dag 6: Bezoek Las Terrazas
Na het ontbijt gaat u met de groep een dagexcursie maken naar Las Terrazas. Het dorpje ligt tussen Viñales en Havana in het prachtige natuurgebied Sierra del Rosario. Het natuurgebied, van circa 25.000 hectare, is door UNESCO uitgeroepen tot biosfeerreservaat. De bijnaam van dit gebied is ‘Regenboog van Cuba’, door de enorme hoeveelheid regen die hier valt. Laat u hierdoor niet afschrikken! Juist de hoeveelheid regen zorgt ervoor dat hier orchideeën en andere planten volop kunnen groeien en bloeien. In de orchideeëntuin treft u maar liefst 700 verschillende soorten aan, waarvan het grootste gedeelte bloeit tussen december en maart. Verder ziet u in dit gebied veel verschillende soorten vogels, reptielen en amfibieën. Aan het einde van de middag reist u terug naar Havana met hoogstwaarschijnlijk de mooie foto’s van de omgeving!

 

dag 7: Vrije dag Havana Dag ter vrije besteding.

dag 8: Havana - Amsterdam
De ochtend is ter vrije besteding. Afhankelijk van uw vluchtschema wordt u vanmiddag bij uw casa opgehaald voor de transfer naar de luchthaven. Bij aankomst checkt u in voor uw vlucht naar Amsterdam waar u de volgende dag aan zult komen. 13 oktober - dag 9: Aankomst Amsterdam Vandaag komt u aan op de luchthaven Schiphol en kunt u terugkijken op een fantastische fotoreis!

 

 

 

*** Wijzigingen in het programma zijn onder voorbehoud ***

Fotograferen in Havana

Deze kleurrijke stad biedt het summum van de fotografie!
De stad biedt, u naast de welbekende old-timers,  ook een goede mogelijkheid om uw portretfotografie, straatfotografie en reportages tot een succesvolle missie te brengen.

 

Tijdens deze reis zal Minou, naast de begeleiding, u ook alle ins- en outs van deze stad laten zien en via opdrachten de dag voor u kaderen. Aan het einde van iedere zullen we bij elkaar komen om de opdrachten te bekijken en van elkaar te leren. Een hoop bewondering zal de revue passeren, daar het bijna onmogelijk is om hier geen mooie foto te maken.

 

Heb je een passie voor fotografie en reizen?
Zoek niet verder!!


Uw verblijf

U verblijft in een casa particular (bed & breakfast) in het oude Havana vieja, dit is een deel van Havana dat op de wereld  erfgoedlijst van Unesco staat. De accommodatie voorziet u iedere dag van een heerlijk ontbijt dat op traditionele wijze met veel fruit wordt klaargemaakt.
Hier vindt u ook restaurants, bars, een boekenmarktje en nog veel meer. 
Dicht bij uw accommodatie bevindt zich ook de winkelstraat Obispo. Nu kunt u deze absoluut niet vergelijken met een winkelstraat zoals wij deze in Nederland kennen, maar desalniettemin is het de moeite van een bezoek waard, al is het alleen al om naar de Cubanen te kijken die geduldig in de rij wachten om iets bij een winkel te bemachtigen.fotoreis Havana boeken

De reis start van zaterdag tot zaterdag en is voor maximaal 10 personen. U bent altijd in de gelegenheid uw reis te verlengen.

Inschrijven doet u door middel van het onderstaande formulier waarna u een bevestiging krijgt en u verzekerd bent van een plekje op de reis.

Of neem contact op voor meer informatie. 


openingstijden

Wij zijn te bereiken

Ma-vrij  11:00-22:00
Ma-Zo    altijd per mail

Adres

 Het Strengh 74
1902 RH Castricum

☎️  +31 (0) 611 919 400
📧  info@fotocursusnederland.nl

 

Volg ons