Fotocursus straatfotografie

Amsterdams en andere steden

Straatfotografie is heerlijk vrij fotograferen en het meest belangrijke van alles: KIJKEN!

Straatfotografie Amsterdam en andere steden
Straatbeeld vastleggen met straatfotografie

Straatfotografie, de meeste mensen hebben wel een vorm van gefotografeerd en zeg nou zelf, wat is er nou leuker dan mensen kijken!
Tijdens deze workshop lopen we door het centrum van Amsterdam en gaan we op basis van opdrachten fotograferen. Hierbij wordt er gelet op onderwerp en compositie. Tijdens de workshop staat de fotograaf je met raad en daad bij. Voor aanvang van de cursus ontvang je een document met informatie waarin staat waar je rekening mee moet houden. Straatfotografie lijkt gemakkelijk maar het zijn de details en de gebeurtenissen die een foto een goede straatfoto maakt.

Straatfotografie

 

Straatfotografie geeft je veel vrijheid in het fotograferen. Straatfotografie kan je op verschillende manieren aanpakken. Al begint het allemaal bij de keuze of je rond gaat lopen, of op een bepaalde locatie blijft staan. Als je rond gaat lopen ga je actief op zoek naar opvallende modellen of situaties.

Die zal je dan ook veel sneller tegenkomen dan als je zal blijven staan. In dit geval zal je echter wel snel moeten reageren en kan het soms dus zijn dat je net niet de juiste instellingen gekozen hebt. Je kan er daarom ook voor kiezen om een mooie locatie uit te zoeken en daar rustig af te wachten. In dat geval kan je je instellingen helemaal voorbereiden op de

lichtomstandigheden en kan je wachten tot een bijzonder model passeert, of de zon net zo verschuift dat je interessante schaduwen krijgt.

AVG's

Een belangrijk element van straatfotografie, is weten wat je wel en niet op de foto mag zetten. Bij wet heb je toestemming om op straat, of in openbare ruimtes, vrij te fotograferen. Ga je echter een gebouw of winkel binnen, dan ben je gebonden aan de huisregels.Het wordt

echter een stuk lastiger zodra je portretten van mensen wilt fotograferen. In principe mag je (op

straat, en in openbare ruimtes) zo'n portret gewoon maken.

Het publiceren is echter een ander verhaal. Een persoon heeft namelijk altijd het recht om de

publicatie van een foto te verbieden, mits hij (zo staat in de wet geschreven) daar een redelijk belang bij heeft.
Als voorbeeld:Iemand zakt in elkaar of heeft een ongeluk gehad, in dat geval mag je de foto niet publiceren.

Workshop

De prijs van de workshop straatfotografie is
€45 dit is inclusief een drankje onderweg. 

 

De workshop begint om 12:00 's middags. Omdat we niet op een plek blijven is het raadzaam om goede schoenen aan te trekken en je goed op het weer te kleden. Wanneer het fris is kun je het beste goede lagen aantrekken omdat het vaak nog frisser voelt als je langdurig stil staat.

 

Bij reservering krijgt u de details van de ontmoetingsplek.


Tot slot

De cursus is afhankelijk van het weer. Tot een dag voor aanvang kan de cursus verzet worden als de weersverwachting dusdanig is dat het niet verantwoord is om en u en uw camera op pad te sturen. Er zal dan een nieuwe datum in overleg met de deelnemers worden gepland.