Veelgestelde vragen reizen naar Cuba

over de fotografiereis naar Havana & Vinales

Veel gestelde vragen over de fotografiereis naar Cuba
Fotografiereis Cuba

 

Voor wie is de fotoreis bedoeld?

De fotoreis is voor liefhebbers van natuur-, portret- en straatfotografie met een basis kennis van fotografie.

De reis gaat op een reistempo met ruime tijd om de mooist foto's te maken. 

 

Is de reis inclusief de vlucht naar Cuba? 

Voor ons is het onmogelijk om een goedkope groepsreis te organiseren zonder dat wij van tevoren weten hoeveel mensen er mee gaan. Tevens zijn er regelmatig aanbiedingen die het goedkoper maken dan bij een groepsticket.

Hoe groot zijn de groepen gemiddeld?

Maximaal 10 personen.

 

Als de reis niet is volgeboekt, wordt deze dan geannuleerd?

Nee, u gaat gewoon naar Cuba om deze fantastische reis te beleven.  

 

Hoe oud zijn de gemiddelde deelnemers gemiddeld?

De groepssamenstelling is zeer heterogeen en kan niet bepaald worden door een bepaalde leeftijdsgroep. Meeste van onze klanten (uitzonderingen daargelaten zijn tussen de 25 en 60 jaar.

 

Hoe veilig is het in Cuba?

Cuba wordt beschouwd als het veiligste land in het gehele Caribisch gebied / Latijns-Amerikaanse gebied. Wel willen de Cubanen hun bewondering eens met fluitjes of complimenten uiten, zonder te verwachten dat de vrouwen er meer dan een glimlach voor heeft. In de regel wordt u niet meer gestoord als u duidelijk maakt dat u niet geïnteresseerd bent. Niettemin, zoals in een Europese of internationale metropool, is het wel waar dat vrouwen in de nacht beter niet alleen kunnen lopen.

 

Hoe kleed ik mij op Cuba?

Comfortabele kleding en nette kleding voor het uitgegaan en meest belangrijk: gemakkelijk zittende schoenen of sandalen. We gaan best wel wat meters maken.

 

Hoe betaal je in Cuba?

De officiële munteenheid in Cuba is PESO. 

U kunt wisselen in de banken, in de grotere hotels of de officiële wisselkantoren (CADECAS) tegen de officiële wisselkoers.

 

Kan ik een creditcard gebruiken?

VISA en MASTERCARD worden als betaling in sommige hotels, restaurants, winkels en sommige geldautomaten geaccepteerd. EC-kaarten en (nog steeds) creditcards van Amerikaanse banken worden niet geaccepteerd.

 

Kan ik met mijn bankpas pinnen op Cuba?

Inmiddels kun je op diverse plekken pinnen. Alleen de bankpas van de ING werkt niet bij de pinapparaten (wel de credit card van de ING). Het is raadzaam om in ieder geval bij uw bank te informeren of uw pas in Cuba werkt. Neem voor de zekerheid altijd wat contant geld mee, dit is Cuba en wat vandaag werkt, werkt misschien morgen niet meer.

Vergeet ook uw bankpas niet op WERELD te zetten voordat u vertrekt.

 

Werkt mijn mobiele telefoon in Cuba?

Meeste mobiele telefoon providers werken op Cuba. U kunt het beste bij uw provider informeren of dat ook voor u van toepassing is.

Hoe is de stroom in Cuba en heb ik een adapter nodig?

In Cuba zijn er over het algemeen de 110 V-stopcontacten (hotels of sommige Casas Particulares hebben al 220V-verbindingen, met name gemarkeerd). U heeft een adapter nodig (platte stekker zoals gebruikelijk in de VS) en het is belangrijk om te checken of uw apparaat overweg kan met 110V.

 

Moet ik  Spaans kunnen spreken?

Nee dat is niet nodig. De fotograaf zal u bij staan wanneer u iets wil weten of nodig hebt.

 

Welke nuttige dingen kan ik met me meenemen?

Vochtige handdoeken en desinfecterende crème kunnen heel nuttig zijn. Daarnaast raden wij u aan om een goede muggenspray mee te nemen. Cuba heeft een uitermate goed programma voor het bestrijden van muggen maar wanneer u buiten de steden treed is het handzaam om dit bij u te hebben.

 

Moet ik met mijn paspoort steeds bij hebben?

Nee, het is genoeg om te weten waar je bent. Als u geld wilt uitwisselen of onttrekken, heeft u uw paspoort of identiteitskaart (rijbewijs) nodig.

 

 

Welke reisdocumenten heb ik nodig? 

Paspoort vereist, bij aanvang van terugreis uit Cuba nog 6 maanden geldig zijn.  Voor Cuba is een visum vereist deze is niet inbegrepen in de reis maar wij kunnen hem wel voor u verzorgen.

 

Welke vaccinaties zijn er voor Cuba nodig?

Er zijn geen voorgeschreven vaccinaties. Niettemin wordt hepatitis A vaccinatie aanbevolen. De bestaande bescherming van de vaccinaties zoals polio, tetanus en difterie, die gebruikelijk zijn in Nederland, moet worden onderzocht. Als u niet zeker bent, raadpleeg dan uw arts.

 

Hoeveel geld heb ik nodig in Cuba?

Natuurlijk hangt dit af van wat uw wil doen. Als voorbeeld;  Een kleinere snack kost ongeveer 3 tot 7 euro, een diner tussen 8 en 15 euro. Bij het uitgaan betaalt u voor het entree van de activiteiten en de drankjes. U kunt er ongeveer vanuit gaan dat u tussen de 40-50 euro per dag nodig zal hebben en waarschijnlijk is dat nog teveel (better be safe than sorry).

Wordt de reis geannuleerd bij veel Corona besmettingen?
De reis wordt niet geannuleerd maar omdat het een vreemde tijd is vraagt Fotocursus Nederland alleen een aanbetaling van de reis. Dit omdat het kan voorkomen dat we de reis moeten verzetten, vanwege teveel besmettingen in Nederland of Cuba, naar een andere datum. Dit gebeurt altijd in overleg met de mensen die geboekt hebben. Uiteraard is er altijd de mogelijkheid om de reis in dat geval te annuleren. Lees ook de reisvoorwaarden voordat u de reis boekt. 

 

Kan ik een cadeau voor de bevolking meenemen?

Het is niet verplicht om iets mee te nemen maar als u wel wat wil doen dan zijn zorgartikelen erg gewild. Ook kleding en schoenen (wanneer u kleding bij u heeft dat u niet meer wil of kan dragen) zijn erg gewild. Voor kinderen is het leuk om pennen en (kleur)potloden mee te nemen. Tevens is er een steevast tekort aan simpele medicijnen, zoals ibuprofen, vitaminen, paracetamol enz. Dit zijn zaken die wij heel gemakkelijk kunnen kopen maar daar is het niet te krijgen. Heb je wat over, of wil je wat meenemen, dan is dat erg welkom!

 

Staat uw vraag er niet bij, neem dan contact met mij op!

 

www.fotocursusnederland.nl | info@fotocursusnederland.nl | +31 6119 19 400