workshop avondfotografie amsterdam | Light festival

Verken de stad en maak de mooiste avondfoto's

Wanneer de dagen korter worden gaat ook weer de workshop avondfotografie van start. We wandelen door het centrum van Amsterdam om het licht te vangen!

Workshop avondfotografie Amsterdam en Amsterdam Lightfestival
Waarschijnlijk het meest gefotografeerde plekje in Amsterdam

We beginnen op een centrale plek waar vandaan we te voet door de binnenstad van Amsterdam lopen. Tijdens de wandeling stoppen we regelmatig om een opdracht uit te voeren. De opdrachten worden uitgelegd met veel ruimte voor vragen. In deze workshop werken we met lange sluitertijden. Tijdens de wandeling maken we een korte tussenstop voor een drankje (inbegrepen) om even bij te komen van alle indrukken en uw ervaringen te bespreken. Daarna gaan we verder  met het tweede deel waarin ook tijd is om te "lichttekenen"
Kortom het zal u veel moeite kosten om niet met prachtige avondfoto's van Amsterdam thuis te komen.

Amsterdam Lightfestival 2021

Het Amsterdam Light Festival is een sinds 2012 jaarlijks terugkerend lichtfestival in de binnenstad van Amsterdam. Het vindt plaats rond de jaarwisseling, in de maanden december en januari.

De lichtobjecten zijn uniek en een lust voor het oog. Voor de fotograaf is het niet altijd even gemakkelijk om de kunstwerken van het light festival te fotograferen. De kunstwerken verschillen van licht en om zowel het werk als de achtergrond op de foto te krijgen behoeft wat oefening. 

Het light festival is van do 2 december 2021 - 31 januari 2022

Wanneer?
Zaterdag 10 december van 19:00 - 23:00
Prijs: € 45 incl. een drankje

Kennis en vaardigheden

Om deel te nemen is het belangrijk dat je weet  wat de belichtingsdriehoek is (Diafragma/Sluitertijd en ISO waardes).

Om alles zo goed mogelijk vast te leggen gebruik je een spiegelreflex of een systeem camera (compact camera is mogelijk mits er een M-stand op zit). Naast je camera raden we aan om een statief mee te nemen (geen monopod) want een lange sluitertijd vanuit de hand is simpelweg niet aan te raden.

Onderweg

Onderweg zul je met raad en daad worden bijgestaan en zal er uitgelegd worden waar je op moet letten, de compositie van je foto en hoe je het beste een foto maakt met de juiste belichting. Tijdens de wandeling zal er ook gewerkt worden met opdrachten en na afloop krijg je een uitnodiging om je foto's te delen in een veilige omgeving. Tijdens de wandeling ben je vrij om zoveel mogelijk vragen te stellen en hou er rekening mee: domme vragen bestaan niet!.

Workshop avondfotografie

De prijs van de workshop is
€ 45 dit is inclusief een drankje onderweg

 

Aanvang workshop avondfotografie is om 19:00.
We ontmoeten elkaar op een centrale plek in de binnenstad van Amsterdam vanwaar we gaan lopen.

Nachtfotografie & Lichttekenen
Onderweg stoppen we regelmatig om de stad en haar licht, met duidelijke instructies, vast te leggen. Tevens zullen we ook gaan lichttekenen zodat je prachtige composities kan maken met Amsterdam als model!

 

De precieze locatie van de ontmoetingsplek wordt bij uw reservering aangegeven.

Omdat de workshop te voet is raden wij aan om goede/comfortabele schoenen aan te trekken en u warm aan te kleden.

Wanneer?
Wordt ingepland
Prijs:
€ 45 incl. een drankje


Tot slot

De cursus is afhankelijk van het weer. Tot een dag voor aanvang kan de cursus verzet worden als de weersverwachting dusdanig is dat het niet verantwoord is om en u en uw camera op pad te sturen. Er zal dan een nieuwe datum in overleg met de deelnemers worden gepland.