Basiscursus fotografie

van de Auto- naar de M-stand fotograferen

Wanneer je een prachtige camera bezit maar alleen maar weet hoe je op de auto stand kunt fotograferen mis je een hele hoop fotografieplezier!

Herten fotograferen in de Amsterdamse waterleidingduinen
Herten in de Amsterdamse waterleidingduinen

Diafragma, sluitertijd. witbalans en iso waarde: wat is dat allemaal en nog niet te spreken over de woorden objectief (dat ben ik toch!) en oculair! Allemaal begrippen uit de fotografie waar je misschien wel eens van gehoord hebt maar je waarvan je absoluut niet weet wat het is en nog erger, hoe het te gebruiken.
Tijdens de basiscursus op een  heel unieke locatie in Castricum (Bakkum) leggen we dit allemaal haarfijn uit en om het helemaal duidelijk te maken gaan we na de pauze alle begrippen oefenen zodat je na afloop weet wat het is en nog beter wat het doet!

Fotocamera

Om deel te nemen aan de basiscursus fotografie is het van belang dat je een camera bezit waarmee je de M-stand kan gebruiken (manueel). Tijdens de cursus gaan we van de auto stand af en volledig over op deze stand om de begrippen zoals hier boven genoemd uit te leggen en bovenal te gebruiken.

 

Jouw camera hoeft geen spiegelreflex te zijn, dit kan ook een compact zijn als er maar een M-stand op staat.

Fotografiecursus

 

Tijdens de cursus laten we je zien wat de termen diafragma, iso en sluitertijd inhouden. Dit gebeurt op een duidelijke manier en er is ruimte voor extra uitleg als het te snel gaat. Het doel is dat aan het einde van de training iedereen weet wat het inhoudt en beter, weet hoe het te gebruiken. 

Om de theorie af te sluiten gaan we oefenen met de instellingen zoals in de cursus behandeld. Door het zelf te doen komen de theorie en de praktijk mooi samen en ga je naar huis met kennis over jouw camera en hoe deze te bedienen.

Prijs basiscursus

De prijs van de basiscursus is
€ 60 dit is inclusief een kopje thee/koffie plus koekje en een lunch. Een handige kaart met alle instellingen duidelijk uitgelegd en na afloop de cursus op PDF in de mail.

 

De workshop duurt ongeveer 5 uur (theorie & praktijk)

 

 


Waar? 

Landgoed Dijk en Duin
De Oude Keuken Bakkum
10:00 - 16:00

 

Datum: 
De cursus is incl. thee en/of koffie, koekje en een lunch
Parkeren is gratis

Prijs: 60 euro

Maximaal 10 personen i.v.m. ruimte, vol = vol