· 

Goedkope vliegtickets voor je reis

Wanneer het beste een vliegticket boeken?

Ik ga op reis en ik wil een vliegticket...

Tja dat is niet een gemakkelijke vraag!

Ik boek al jaren online tickets, maar ben er nog steeds niet achter wanneer men nou het beste een ticket kan boeken naar welke bestemming dan ook.

Op dit moment ben ik op zoek naar vliegtickets voor de fotografiereis naar Havana, Cuba die in oktober plaats zal vinden. Nu is het net februari, je zou denken dat het nu de tijd is om alvast je ticket aan te schaffen, maar niets lijkt minder waar!

Tijdens mijn jarenlange reizen als reisfotograaf heb ik meerdere momenten de goedkoopste tickets kunnen vinden. Maar ook kan ik je vertellen hoe je een vliegtuigmaatschappij te slim af kan zijn.

 

Om niet het volle tarief te betalen, maar wel je verantwoordelijkheid te nemen voor het milieu (ik zou je aanraden om een compensatie te betalen voor je vlieguren) wil ik je op een aantal zaken wijzen.

 

1. Wees flexibel in vluchtdata en ontwijk het weekend (ook al is dat niet altijd het geval)

2. Bedenk de keuze van een vliegveld, soms is een ander vliegveld een stuk goedkoper.

3. Gebruik de beste vliegticket vergelijkingssites en verras je vliegmaatschappij door het kiezen van een ander land, taal en valuta

4.Vermijdt schoolvakanties als dat mogelijk is.

 

5. Hou rekening met bijkomende kosten voor bagage, maaltijden en stoelreserveringen

6. Check de veiligheid en het comfort van je luchtvaartmaatschappij

7. Wanneer je op zoek bent naar goedkope vliegtickets, verwijder regelmatig je cookies in je browser. Wanneer je dit niet doet wordt de reis met elke zoekopdracht duurder en weet de maatschappij waar jij naar op zoek bent.

 

Beste websites voor goedkope vliegtickets

Flexibiliteit in vertrek en retour data kan je een hoop geld opleveren. Soms loont het om een dag eerder weg te gaan of een dag later terug te komen. De kosten van een accommodatie haal je er gemakkelijk uit en je houdt nog een paar centen over. Daarbij verleng je jouw vakantie (ook wel eens prettig) .

Sommige maatschappijen vliegen niet dagelijks, je mist de aanbieding wanneer je op vaste data zoekt. Probeer flexibel te zoeken zodat je dit niet mist.

 

Waar kan ik dan het beste zoeken?

Ook niet een eenvoudige vraag om te beantwoorden maar er zijn best wel wat sites die je zeker in de gaten moet houden! 

KLM heeft op regelmatige tijden werelddeal weken, tijdens deze weken zijn de tickets substantieel goedkoper: >>Werelddealweken<<

Skyscanner is ook een site om in de gaten te houden, ze scannen regelmatig vliegtuigmaatschappijen af naar goede deals: >>Skyscanner<<

Een website om zeker op regelmatige tijden te bezoeken is TicketSpy. Zij hebben goede aanbiedingen en tips: >>TicketSpy<<

Ander alternatief is te zoeken naar vertrek vanuit Brussel, Eindhoven of Maastricht. Ook daar kun je voor een mooie prijs een ticket vinden naar de door jou gewenste bestemming.

En "last but not least" heeft Google ook een mooie optie om de prijzen in de gaten te houden is via google flights, daar kun je jouw zoekopdracht bewaren en krijg je alerts wanneer er een ticket in jouw prijsklasse wordt aangeboden >>Google Flights<<


Ik hoop dat je met deze tips een mooi vliegticket zal vinden!
Wanneer ik nieuwe tips heb zal ik deze op dit blog toevoegen.


Ik ga nu zelf weer op zoek naar een voordelig vliegticket voor mijn fotografiereis naar Cuba.

Tot snel!

Wil je meer weten over fotocursus Nederland, neem dan contact op!

Heb je zelf hints & tips voor goedkope vliegreizen plaats ze dan in het commentaar hieronder!

Reactie schrijven

Commentaren: 0