· 

Corona virus tijd en fotografie

corona virus tijd en fotograferen

"Social distance" en toch naar buiten

Op reis in eigen land

Het klinkt misschien heel gek en het is misschien ook normaal? Maar eigenlijk heb ik helemaal geen moeite met "social distancing". Ik werk voornamelijk vanuit huis en heel veel werk is gewoon gestopt of verzet naar een latere datum in dit jaar, maar ik kan er niet wanhopig van worden. 

Ik weet dat naar een café, restaurant, musea of iets anders helemaal niet meer in de planning kan maar ik heb mijn tijd nu gebruikt om, voornamelijk, de natuur weer eens te betreden. Nee ik ben niet iemand die met honderden tegelijk naar het strand gaat of het park in. Ik ga op stap met het idee, als het te druk is ga ik ergens anders naartoe. En gek genoeg is dat tot op heden helemaal niet nodig gebleken.

 

Ik ontdek allerlei mooie plekken rondom mijn eigen woonplaats. Natuurlijk is dit niet de eerste keer dat ik de duinen en zee bezoek, maar iedere keer een andere plek zoeken is alweer een nieuwe uitdaging alwaar ik helemaal gelukkig van wordt.

Naast de plekken dicht bij huis heb ik ook plekken bezocht die wat verder liggen, zoals een paar dagen geleden, tijdens een verantwoord samenzijn met een fiets/fotografie vriendin. Op de OV fiets zo'n dertig kilometer fietsen in het Gooi en mensen wat is het weer prachtig!

Nu zijn we ook gelukkig met het weer. Wat een cadeau van moeder natuur. We hebben bijna twee weken aaneengesloten prachtig weer gehad.

Ga er lekker op uit maar wees voorzichtig!

Natuurfotografie in het prachtige Hollandse landschap
Ekster in een prachtig landschap

Door dit alles kan ik alles een beetje relativeren en naast mij leggen. Ik had zoveel gepland dit jaar maar van cursus geven is vooralsnog geen sprake.
De fotografiereis door Cuba van oktober is onzeker en gelukkig heb ik heel lieve mensen die al geboekt hadden, die het absoluut geen probleem vinden, dat mocht oktober niet realistisch zijn, de reis te verzetten naar een andere datum.

Tevens de geplande bruiloften, die zijn zo goed als allemaal verzet naar later dit jaar of zelfs volgend jaar en ik verhuis gewoon gezellig mee.

Mijn motto is dan ook: Als het nu niet kan dan maar later met net zoveel plezier, motivatie en inzet!
Ik ben al blij dat iedereen om mij  heen gezond is en dat willen we ook zo houden.

 

Voordat ik jullie aanspoor om er ook het beste van te maken wil ik jullie op het hart drukken toch voornamelijk voorzichtig te zijn. Genieten van de natuur is een mooi voorrecht maar let daarbij ook op wat er gebeurt. Zijn er teveel mensen, zoek een andere plek. 
Blijf gezond en maak er voor jezelf een mooie tijd van.

Corona virus en social distancing, hoe ga ik er mee om?
Kusje van een oer Hollandse koe