· 

Avondfotografie

Persoonlijk vind ik avondfotografie wel een van de leukste dingen om te doen met je camera. 

Om een mooie avondfoto te maken ben je ECHT met alle instellingen bezig en heb je ook daadwerkelijk de belichtingsdriehoek nodig.

Ik ga, gedurende de wintermaanden, eenmaal per maand met een groep de stad Amsterdam in om de kneepjes van het avond fotograferen onder de knie te krijgen.

 

Je hebt twee soorten avondfotografie:

  • Dynamisch
  • Statisch 

Dynamische avondfotografie doe je met lange sluitertijden. Denk aan strepen die worden veroorzaakt door voorbij rijdend verkeer. Ook kun je onder dynamisch ook het lichttekenen rekenen. 
Lichttekenen doe je met lange sluitertijden, een zaklantaarn of een gewoon lampje en daarmee teken je objecten na of een gewoon leuke tekst. Wanneer je een lange sluitertijd hanteert, dan zie je op de foto niet de tekenaar maar wel het object dat door de lichttekenaar is gemaakt.

 

Statische avondfotografie daarentegen wordt met een korte sluitertijd gedaan. Denk aan een avondfoto van de stad waarbij objecten dus niet bewegen en je wel een mooi geheel kunt samenvatten.

Ook in deze is de belichtingsdriehoek van groot belang.

 

Bedenk altijd wanneer je avondfotografie doet dat je de ISO waarde zo laag mogelijk houdt. Doe je hem te hoog dan heb je veel kans op ruis en daar zit niemand te wachten.

 

Wil je wel eens een avondfotografie wandeling door Amsterdam doen?
Neem dan contact met mij op voor de volgende data of kijk neem een kijkje in de agenda

Reactie schrijven

Commentaren: 0